SUPLIMENTE PENTRU SEX, MINCIUNI, SCADEREA LIBIDOULUI


    Este anul 2020 insa sexul este in continuare un topic tabu. Desi este un element cotidian, omniprezent si extrem de central al vietii noastre.
    Refuzarea abordarii acestui subiect si cu atat mai mult a eventualelor probleme ce pot aparea in decursul vietii apropo de o viata sexuala sanatoasa sau moduri in care aceasta poate fi imbunatatita, fie din punct de vedere psihologic, practic sau chiar fizic, se pare ca este puternic inradacinata in subconstientul nostru, datorita reprimarii sexualitatii timp de secole.
   Un studiu amplu pe aproape 200.000 de oameni incarcerati, sustinut intr-o colaborare a numerosi psihologi si psihiatri din sistemul judiciar american a relatat niste adevaruri socante pentru epoca in care traim.
    Lucrurile precum problemele de potenta, frigiditatea sexuala sau consumul de substante anabolizante(steroizi) au fost evitate in discutii si s-a ajuns extrem de greu la admiterea problemelor de aceasta natura, fiind mai greu recunoscute chiar si decat actele de pedofilie sau homosexualitate.
    Explicatia medicilor apropo de aceasta atitudine, a fost ca oamenii, in special cei din aceste sisteme, fie barbati sau femei pun mai presus de tot ideea de a parea dominant sexual/“alpha”.
    De asemenea o data cu admiterea problemei, toti au cautat/cerut ajutor si solutii cat mai discrete pentru solutionarea situatiei in care se aflau.
    Desi topicurile disfunctiilor sexuale, capacitatilor de performare si imbunatatirea vietii sexuale sunt evitate in social media si in orice fel de cadru social, virtual sau real, suplimentele si medicamentele pentru diminuarea/tratarea problemelor si imbunatatirea performantelor sexuale, se afla in continuare de peste 10 ani in topul vanzarilor internationale.
    Lipsa informarii, stigmatizarea sociala si influenta mass media, au creat astfel un mediu propice pentru numeroase afaceri ce profita enorm de pe urma acestor neajunsuri.
   In cadrul culturismului si fitness-ului industria suplimenteleor a dezvoltat iluzia ca absolut toate problemele de natura sexuala(disfunctii erectile, ejaculare precoce, scaderea apetitului sexual samd.) sunt influentate strict de nivelul de testosteron din organism.
   Lucru deosebit de fals, cauzele pentru care aceste probleme apar, fiind multiple, iar nivelul de testosteron este unul din extrem de multi factori, de la varsta individului, starea de sanatate fizica si psihica, nivelul de grasime corporala (prea scazut sau prea ridicat)nivelul de stres, nivelul de activitate, medicatia folosita si frecventa medie a numarului de raporturi sexuale, absolut fiecare factor influenteaza performanta sexuala intr-o oarecare masura.
    Sportivii de performanta au fost primii vizati de catre firmele de suplimente, in urma ciclurilor cu steroizi, productia proprie de testosteron se diminueaza sau se suprima complet, lucru ce duce clar si la probleme de performare sexuala, scaderea libidoului samd.
   In prezent NU exista suplimente nutritive care sa creasca productia proprie de testosteron in mod direct, insa exista numeroase produse ce cresc tensiunea arteriala si pulsul, imbunatatesc circulatia, spermatogeneza si sensibilizeaza corpul la stimuli, lucru de care firmele de suplimente s-au folosit pentru a le vinde sub marketing-ul mincinos ca fiind TESTO-BOOSTERE(suplimente ce cresc cantitatea de testosteron). Cel de-al doilea tip de false TESTO-BOOSTERE este reprezentat de adaptogenii, care cresc realmente testosteronul prin atenuarea unor disfunctionalitati precum stres sporit, lipsa somnului, anxietate, depresie(ex: ashwagandha, GABA, melatonina,CBD OIL) sau acoperirea unor carente(magneziu, calciu, zinc, vitamina D, diversi antioxidanti).
   Toate “tratamentele post ciclu”(dupa un ciclu de steroizi) ale sportivilor de performanta contin pe langa medicatia specifica(clomid, pregnyl, etc) de asemenea multe dintre “testo-boosterele” mai sus mentionate, luate in mod eronat cu unicul scop de a ridica nivelul de testosteron, fara a tine cont de modul in care acestea functioneaza, in majoritatea cazurilor acestea fiind complet inutile, efectul placebo sau cel real si palpabil al medicatiei specifice sunt singurele care fac o diferenta palpabila asupra nivelului hormonal.
Acum ca am lamurit care este adevaratul rol al acestor suplimente, sa revenim la cele care ajuta strict la imbunatatirea calitatii vietii sexuale si la proprietatile lor:

1. Tribulus Terrestris:
-0 efecte asupra nivelului de testosteron
-0 efecte benefice asupra performantelor sportive
-cresterea apetitului sexual
-imbunatateste spermatogeneza(cantitatea si calitatea spermatozoizilor)

2. Horny Goat Weed (Iarba Tapului)
-0 efecte asupra nivelului de testosteron
-0 efecte benefice asupra performantelor sportive
-imbunatatirea circulatiei sanguine
-usor efect vasodilatator
-usor efect anti-coagulant
-cresterea apetitului sexual
-imbunatatirea calitatilor erectiilor si capacitatii de excitare / lubrifiere in cazul femeilor

3. Ginseng chinezesc(Panax ginseng)
-0 efecte asupra nivelului de testosteron
-0 efecte benefice asupra performantelor sportive
-aplicarea de crema ce contine ginseng chinezesc ajuta in cazul ejacularii precoce
-imbunatatirea circulatiei sanguine
-usor efect vasodilatator

4.Cafeaua
-imbunatateste performantele sportive
-imbunatatirea circulatiei sanguine
-usor efect vasodilatator
-usor efect anti-coagulant
-cresterea apetitului sexual
-imbunatatirea calitatilor erectiilor si capacitatii de excitare / lubrifiere in cazul femeilor
-creste tensiunea arteriala si pulsul

5. Arginina
-imbunatateste performantele sportive
-imbunatateste si protejeaza functia hepatica
-efect vasodilatator pronuntat
-fiind un aminoacid necesar pentru buna functionare a glandei hipofize ajuta la maximizarea producerii hormonului de crestere (HGH)
-barbatii au un necesar mai mare de arginina deoarece lichidul seminal contine in proportie de 80% arginina iar deficitul poate duce la sterilitate
-ajuta la sinteza proteinelor in organism
-ajuta la metabolizarea depozitelor de lipide
-are rol foarte pronuntat in spermatogeneza in mod special asupra cantitatii de sperma
-imbunatatirea calitatilor erectiilor si capacitatii de excitare / lubrifiere in cazul femeilor

     In majoritatea cazurilor dupa cum se poate observa imbunatatirea circulatiei sanguine, reprezinta cea mai buna metoda de a atenua orice fel de afectiune de natura sexuala.
     Printr-o scurta analogie si consultarea a numeroase studii, am ajuns la concluzia ca exercitiile aerobe, de tip CARDIO reprezinta DE DEPARTE cea mai buna metoda de a aduce organismul intr-o stare de homeostazie (sursa WIKIPEDIA: din limba greacă, homois = aceeași, și stasis = stare; reprezintă în biologie proprietatea unui organism de a menține, în limite foarte apropiate, constantele mediului său intern,; stare de echilibru) si de asemenea de a imbunatati viata sexuala si de a creste in mod direct si testosteronul.
     Pentru eficienta maxima se recomanda sedintele scurte si intense de antrenament CARDIO, cele de lunga durata din contra pot afecta sistemul hormonal.
     Depinzand de cantitatea folosita si de predispozitia subiectului la anumite afectiuni/ o hipersensibilitatea sau hiperreactivitate la ingrediente, absolut orice substanta/supliment pe care il folosim poate avea reactii adverse, de aceea va sugerez sa limitati tendinta de a asocia un numar cat mai mare de suplimente(indiferent de scopul lor) cu speranta unui efect miraculos deoarece sunt sanse mari ca sa dezvoltati o afectiune in locul efectului dorit.
     As vrea sa revin la faptul ca mai sus in articol am mentionat ca frecventa contactelor sexuale contribuie la sanatatea si calitatea vietii sexuale, ca in orice aspect al vietii umane, nivelul de activitate pastreaza si imbunatateste functia unui organ (cu cat inveti mai mult cu atat esti capabil sa retii mai mult si mintea se deterioreaza mai greu, cu cat te antrenezi mai intens cu atat ai muschi mai mari), la polul opus, cu cat ne folosim mai rar o functie, aceasta se atrofiaza.
    Am vrut sa evidentiez acest lucru deoarece inca persista mitul conform caruia sexul sau masturbarea ar duce la scaderea nivelului de testosteron, in orice situatie doar extremele(ex aici: fie prea des, fie prea rar) pot duce la dereglari hormonale, deci in conditii normale sexul/masturbarea nu vor afecta in nici un mod nivelul de testosteron total din organism.
    In incheiere as vrea sa pun cu atat mai mult accentul pe necesitatea efectuarii analizelor si a unor controale amanuntite indiferent de tipul afectiunii/carentei/dificultatii cu care va confruntati si absolut niciodata sa nu folositi suplimente sau medicamente pentru a va trata fara a consulta un medic in prealabil.
   Majoritatea articolelor despre performantele sexuale si apetitului sexual ii vizeaza pe barbati insa noi cei de la Vitabolic, sustinem puternic sexul frumos asa ca majoritatea informatiilor din acest articol si toate suplimentele mentionate le afecteaza in mod direct si similar atat pe femei cat si pe baietii care nu pun greutatile la loc in sala.
   

By Aurelian T. Coroiu
Cod 20% reducere produsele Vitabolic: ATC-VTB

 

Publicat în: 28.01.2020

Înapoi