CRESC PRETURILE SUPLIMENTELOR

Astăzi voi aborda o tematică atipică în cazul articolelor mele și anume voi deschide un subiect economic.

Primesc din ce în ce mai multe mesaje referitoare la prețurile suplimentelor și la faptul că acestea au crescut considerabil.

Majoritatea consideră o mișcare “lacomă” mărirea preturilor și poate în condiții obișnuite chiar acesta este motivul principal, însă în conjunctura actuală scumpirea se datorează inflației la nivel mondial.
Crescând prețul de cărbune, lemn, carburant, gaz, electricitate și așa mai departe, în mod direct au crescut costurile de producție, de transport, de împachetare, de depozitare, salariile etc.

Deci, pe scurt, costuri mari, prețuri direct proporționale cu aceste creșteri ale costurilor.
Numărul ce scade constant de muncitori fizici și de produse a dus la creșteri ale prețurilor din perioada pandemiei pentru astfel de bunuri.

De asemenea, din cauza creșterii taxelor de import din China și din cauza rezilierii a multiple contracte din Europa, cu o creștere concomitentă a cererii pe piață, preturile vor crește doar din ce în ce mai mult.

Personal vă recomand încă de pe acum să începeți, ușor-ușor, să vă faceți stocuri ale produselor preferate, deoarece preturile vor creste liniar și destul de alert pe toată perioada anului 2022.

O dată cu pandemia și creșterea numărului de oameni ce lucrează de acasă sau de la birou, interesul oamenilor în ceea ce privește sănătatea și mișcarea, au crescut, invers proporțional cu scăderea puterii de producție, astfel s-a creat o cerere mare și o ofertă mică pe piață.

Scumpirile în prezent sunt un element inevitabil pe absolut toate planurile, însă există un aspect controlabil și extrem de important în cazul suplimentelor și cu siguranță este o caracteristică ce se aplică în absolut toate domeniile, conjuncturile fiind identice pentru absolut toate afacerile, la nivel mondial.

Prețul creatinei a crescut cu 30-50%, de asemenea și cel al pudrelor proteice, ignorând costurile adiacente menționate în începutul articolului, absolut toate procesele de producție ce au consum ridicat de energie electrică, combustibil lichid, cărbune, s.a.m.d. au suferit scumpiri drastice, în consecință, firmele care au păstrat un preț similar celor precedente sau nu au schimbat prețurile ascund un adevăr extrem de neplăcut pentru consumatori.

Pentru a reuși menținerea unui preț similar sau identic celor anterioare inflației globale, vânzătorii au compromis masiv calitatea produselor, subdozand masiv suplimentele, au trecut pe marfa de import din China exlusiv(desi și acolo ar trebui să existe o scumpire a produsului) sau aveau de la bun început un adaos comercial de peste 300% ce a permis o scădere din adaos rămânând în condiții semnificative de profit lucru ce denotă o lipsă a calității de la bun început.


Este din nou un semnal de alarmă pentru cei ce caută suplimente ieftine, suplimentele și alimentele nu sunt un domeniu în care vă recomand să faceți compromisuri de calitate, dacă practicați acest sport nu ați manca fast-food la ordinea zilei sau parizer și pateu, nu vă recomand să vă apropiați de suplimentele ieftine sau să le adaugați în rutina voastră.
Un supliment contaminat, care nu se asimilează, plin de metale grele și alte reziduri de producție nu vă aduce efecte adverse imediate doar dacă este efectiv la nivel de toxic sau otrăvitor(rar dar se întâmplă) însă în timp, studiat și garantat problemele de sănătate vor anula și chiar depăși considerabil aparenta economie.


Da a fost un articol mai scurt, nu știați că s-au scumpit și cuvintele?

by Aurelian T. Coroiu
Cod 20% reducere produsele Vitabolic: ATC-VTB

Publicat în: 10.03.2022

Înapoi