GPLC - PRODUCT REVIEW

       GPLC face in practica ceea ce ultra-cunoscuta si super-laudata L-Carnitina simpla face doar in teorie plus ca detine multe alte proprietati interesante.
   In general nu sunt deosebit de entuziasmat de vreun supliment, niciunul nu este de-a dreptul revolutionar. Nici in cazul de fata, nu ne putem astepta la minuni, insa efectele sunt resimite imediat, fapt ce iti da un BOOST de incredere in produs si o stare psihica favorabila.  

  Ce arata studiile? 
 
 Desi pare un produs nou aparut pe piata, este studiat inca de prin 1992, in 1996 fiind scos un studiu cu rezultate favorabile in reducerea nivelului de colesterol, studiul insa fiind facut pe animale nu-l pot cataloga ca fiind valid. 
  Alt studiu din 2007 atesta cresterea concentratii de nitrati si nitriti la nivelul plasmei la barbatii antrenati. (deci pompari mult mai bune)
   In 2008 studiile atesta eficienta prioritizarii folosirii grasimilor ca sursa principala de energie ca si efect al administrarii de GPLC. (in viziunea mea intr-o combinatie cu o dieta relativ, saraca in grasimi, ar duce la eficienta maxima)
    Cresterea rezistentei la efort impreuna cu reducerea cantitatii de acid lactic acumulate in tesuturile musculare a fost de asemenea studiata si remarcata in 2008.
    Ca si L-Carnitina este extrem de dependenta de cantitatea folosita, rezultatele fiind cu atat mai notabile cu cat ajungem la cantitati de 4-6g de GPLC. (4-6 capsule)
    CoQ10 este o aditie interesanta in ecuatie, sporind cu atat mai mult reducerea inflamatiilor, a acidului lactic si a stresului oxidativ. 

Opinia mea:


In ultilizare de pana la 8 capsule(nu recomand) cu 60min inainte de antrenament, am observat o pompare extrem de puternica a bratelor , efectiv nu-mi puteam apropia palmele de umeri, vascularizare deosebit de pronuntata, urmate probabil de o scadere brusca a glicogenului dupa terminarea antrenamentului(nevoia puternica de zahar) si extremitati reci. De asemenea am observat o reducere a timpului in care a fost prezenta febra musculara in organism. ( de mentionat, ca nu am folosit si citrulina, bicarbonat de sodiu si electroliti impreuna cu GPLC, aditii ce ar duce pomparea la un alt nivel)
 
 Este primul produs cercetat de mine in care 2 dintre studii discuta despre "non-responderi" (oameni ce nu au fost influentati in vreun mod de catre produs), fapt ce ridica o intrebare apropo de multe produse pe care le folosim si cu atat mai mult de ce variaza enorm experienta utilizarii acestora. 

  In legatura cu facilitarea reducerii stratului adipos, nu m folosit produsul aflandu-ma intr-un deficit caloric sau pe o perioada indeajuns de lunga incat sa pot vedea diferente semnificative si sa ma pot pronunta, insa rezultatele studiilor par indeajuns de relevante. 
  Precum orice alt produs pre-workout nu l-as recomanda persoanelor ce au probleme cu inima, fiind vaso-dilatator insa pentru persoanele sanatoase il vad ca fiind cea mai buna optiune/inlocuitor al pre-antrenamentelor fara cofeina, cu mici aditii de citrulina si bicarbonat de sodiu pomparea va fi de-a dreptul inumana. By Aurelian T. Coroiu 

Publicat în: 20.11.2019

Înapoi