Ground Zero 2.strong

 Am lansat un nou produs pe piață și mai exact, un produs preworkout, supliment conceput pentru a fi utilizat înainte de antrenament, pentru a-ți furniza tot ce ai nevoie să te antrenezi la potențial maxim. Denumit după prima generație de preworkout Vitabolic, Ground Zero, ce există și va continua să existe pentru utilizatorii obișnuiți și cu un buget mai limitat, produsul nou lansat, 2.0 sau 2.Strong – prea puternic, se adresează unei game foarte selecte de clienți și nu utilizatorilor obișnuiți. Ce am încercat cu 2.Strong a fost să aducem pe piața din România un preworkout absolut perfect, cu ingrediente de cea mai bună calitate, în dozele reale, adevărate, eficiente și maxime, de aceea, veți putea observa că o singură măsură 2.Strong are nu mai puțin de 30g, spre deosebire de produse celebre, foarte renumite de pe piață cu măsuri anemice de 9-10g. Pentru a putea pune într-un preworkout tot ce ai nevoie, cantitatea măsurii evident va fi mare, nu ai cum practic să pui în 10g să zicem tot ce ai nevoie și mai ales, în dozele necesare, nu doar de dragul de a alcătui o listă pe spatele produsului care să-ți ia ochii și să dea la numărătoare, de exemplu citrulina are punctul ei sensibil pe la 6g, noi am pus 8g.
 Dar cam multă vorbăraie ieftină, cum îmi place mie să spun, și prea puține dovezi și argumente, căci e foarte ușor să dai din gură fără acoperire, de aceea este important să ai spatele acoperit de dovezi științifice și studii medicale. Hai să vedem acum, fiecare ingredient în parte din 2.Strong ce face de fapt și de ce se află în produsul nostru. Nu o să fac o expunere pe larg, nu doresc să plictisesc, pentru că sunt destul de multe ingrediente, ci pe scurt, câteva cuvinte despre fiecare ingredient, cât să ne facem o imagine mai clară de ce 2.Strong este nu doar atât de special, un produs super-premium, dar și cel mai bun preworkout pe care-l veți încerca. Dacă va exista cerință, pot detalia oricând, pe larg, unul sau mai multe ingrediente, ce le face atât de speciale cu detalii expuse pe larg.


1. Citrulina malat (gust acru)– este un aminoacid folosit extrem de des în produsele preworkout pentru că reduce oboseala și oferă o rezistență sporită atât în exercițiile anaerobe, cât și aerobe. Suplimentarea cu citrulină crește nivelele serice, din sânge, de ornitină și arginină, practic ajutând cu nivelul de acid uric, dar, ce ne interesează pe noi, cu metabolismul oxidului nitric, practic și pe scurt: producem mai mult oxid nitric, deci o pompare net superioară. (ba chiar, citrulina este folosită medical în tratarea unor forme ușoare de disfuncție erectilă, semn clar că îmbunătățește semnificativ oxidul nitric) Pentru creșterea performanțelor sportive, dozele recomandate în literatură sunt de 6000-8000mg, iar noi am ales evident cantitatea maximă, pentru că vrem să fie cel mai bun produs de pe piață, nu un compromis sau un produs mediocru. Ce vreau la citrulină să mai subliniez e faptul că oxidul nitric este un vasodilatator, vasele de sânge fiind dilatate, la mușchi va ajunge mai mult sânge, sânge ce aduce cu el nutrienți, beneficii peste beneficii. Iar malatul, căci despre el nu am vorbit deloc, este unul dintre cei mai comuni acizi din natură, iar principalul său efect este capacitatea lui de a recicla acidul lactic acumulat în mușchi și a-l transforma în energie. Asta se poate traduce mai simplu prin două chestii fantastice – si vă ofer și studii medicale: rezistență mai bună în timpul antrenamentului sau mai exact număr posibil de serii și repetări mai mare, dar și febră mai scăzută după antrenament atât la 24 ore după terminarea sa, cât și la 48 ore.


2. Trimetilglicină sau TMG – din punctul meu de vedere, de departe cel mai subapreciat si subevaluat supliment de pe piață în acest moment. Deși nu este strict un supliment pentru antrenament, acesta are cu siguranță un loc special aici, deoarece în teorie are un efect imediat în corpul uman și de mare impact. Cel mai bun exemplu este un studiu medical din 2013 ce a prezentat niște concluzii și rezultate absolut impresionante. S-au folosit 2.5g TMG pe zi timp de 6 săptămâni și s-a observat: scădere în grăsime de pe corp, dar în același timp, creștere de masă musculară, a crescut inclusiv și forța, puterea subiecților participanți la studiu. Destul de impresionant, nu e așa? Și da, 2.Strong, preworkout Vitabolic, conține și asta și chiar în doza folosită în studiu medical mai sus prezentat, doza recomandată. TMG este de asemenea, făcut în organism în mod natural cu ajutorul colinei, voi reveni la acest aspect la un alt ingredient, Alpha GPC, pentru a înțelege că fiecare ingredient din produs are un scop precis și toate se leagă între ele și se ajută, sinergie de efecte. De asemenea, TMG este un supliment extrem de sanatos, un alt studiu de citit, protejând celulele de stres (deshidratare, salinitate crescută, temperaturi ridicate, samd), participă în ciclul metioninei din ficat și rinichi, astfel ajută buna funcționare a ambelor organe vitale, previne acumularea de grăsimi sau medical steatoză hepatică. Deci nu e doar un supliment ce-ți îmbunătățește performanța sportivă, cum putem vedea aici pe forță, dar și unul pentru sănatate. Ca bonus, produce o mărire a hormonului de creștere GH și factorului de creștere insulinic tip1 IGF-1, practic, definire mai bună, creștere musculară mai rapidă și volumizare. De aceea părerea mea este că TMG reprezintă suplimentul cel mai subevaluat.


3. Carnosyn – este cel mai pur ingredient de beta-alanina de pe piata, cum Creapure este cel mai pur ingredient de creatina. Practic, știm cu toți poveștile horror cu produsele din China, cu fel de fel de contaminanți, toxine, reziduuri, metale grele și așa mai departe, eh, Carnosyn iți garantează că beta-alanina lor este complet lipsită de orice fel de impuritate sau reziduu, un produs pur și curat și astfel, cea mai bună beta-alanină pe care o poți cumpăra. Cât despre beta-alanina, este un aminoacid neesențial făcut de corp în ficat și are nenumărate beneficii pentru antrenament. Beta-alanina se combină în corpul nostru cu un alt aminoacid, histidina, și formează carnosină. Senzația ciudată pe care beta-alanină o oferă e creată de umplerea cu carnosină a depozitelor din corp, când aceste depozite sunt aproape pline, după o perioadă de administrare a beta-alaninei, senzația de pișcături poate inclusiv să dispară cu totul. Mulți oameni care consumă beta-alanină se sperie când nu mai simt acele pișcături, e perfect normal, așa și trebuie. Beta-alanina acționează ca un tampon în fața acizilor formați în mușchi de exercițiile fizice și astfel, te poți antrena mai mult, la un nivel mai ridicat și asta e fix ceea ce ne dorim. De asemenea, beta-alanina influențează fibrele musculare de tip2, de viteză, de aceea este probabil cel mai eficient supliment pentru alergători, indiferent că de anduranță sau viteză, precum sprinturi. Toate aceste lucruri fac beta-alanina să fie un supliment dedicat special sportivilor care vor să dea totul în timpul antrenamentului.


4. Arginină alfa-ketoglutarat sau AAKG – în cazul primului ingredient, citrulina, am menționat că ea se combină în organism și formează în rinichi arginină și astfel, poate vă întrebați pentru ce mai adăugăm arginina? Pentru că la mijloc există o sinergie, pe aceste sinergii speciale este bazat produsul nostru, toate ingredientele lucrează în paralel pentru obținerea celui mai puternic preworkout. În mai multe studii s-a observat că putem crește mai rapid și mai mult oxidul nitric folosind un mix de arginină și citrulină, decât folosind doar unul dintre ingrediente separat. Așa că noi am dorit să profităm de această colaborare moleculară între citrulină și arginină și să putem oferi avantajul maxim clienților.


5. Acetil L-tirozină – de fapt, o combinație chimică de tirozină și acid acetic. Ambele reprezintă produse ce au principalul scop de a ajuta funcționarea mai bună și mai eficientă a creierului sau altfel spus, nootropice. Ne ajută să menținem atât creierul cât și corpul în stare bună, ameliorând stresul, stimulând creierul și îmbunătățind comunicarea nervoasă. Tirozina este folosită adesea în regim clinic, în boli precum depresie, ADHD, în cazul narcolepsiei și schizofreniei, al bolilor neurologice ca Parkinson și Alzheimer. Deci vorbim despre un produs cu adevărat testat și utilizat pentru beneficiul creierului. De ce ne interesează atât de mult creierul? Creierul este de fapt primul care obosește în timpul unui antrenament fizic, nu mușchii, este un lucru știut din păcate de foarte puține persoane. Mușchii ar putea depune efort mult timp după ce sistemul nostru nervos central, SNC, spune stop, a ajuns. SNCul nostru decide că punem prea mult stres pe organism în timpul antrenamentului și ne împiedică prin mecanismele sale specifice să mai putem să ne antrenăm, e ca un mecanism de prevenire. De fapt e doar un blocaj venit de la creier, iar aceste nootropice, ne ajută să depășim blocajul și să continuăm să ne antrenâm. De aceea tirozina este un supliment fantastic ce ne ajută la scăderea stresului, atât din situații de viață, cât și de la exercițiile fizice, ameliorarea depresiei, a anxietății și a oboselii mintale. Dar cel mai important: îmbunătățirea intensității antrenamentului, creșterea recuperării și prevenirea suprasolicitării creierului – efect secundar capacității tirozinei de a influența nivelurile de dopamină, epinefrină și norepinefrină, fiind un precursor al acestor neurotransmițători, iar când nivelurile de neurotransmițători sunt scăzute, automat se reduc și performanțele intelectuale, psihice, dar și fizice. Doza recomandată este de 500-1500mg pe zi, de această dată, am decis să depășim puțin doza recomandată, avem 2000mg.


6. Taurina ("modulator" de energie)– probabil cunoscută pentru prezența ei în băuturile energizante, toate produsele de tipul ăsta conținând taurina. Credința populară a creat mituri precum că dă energie și alte chestii, mulți crezând că are un efect similar cofeinei, pentru că se găsește în energizante. Paradoxal și opus miturilor, taurina este de fapt un inhibitor al sistemului nervos și protejează inima de suprasolicitare, scăzând presiunea arterială și stabilizând ritmul cardiac, taurina este inclusă în aceste produse tocmai pentru a ne apăra de efectele negative pe care poate cofeina, uneori, să le producă, îndeosebi dacă suntem obosiți sau deshidratați. Deci taurina este aici pentru a ne ajuta, iar doza recomandată este între 1000 și 2000mg, iar noi ca de obicei, am ales doza maximă recomandată.


7. Sinefrina sau extractul de portocala amară – după cum poate unii v-ați dat seama, numele este făcut să semene cu efedrina, numai că sinefrină este un alcaloid natural obținut din portocale amare (citrus auratium), iar efedrina este un compus sintetic și interzis, ilegal. Deși este evident că un produs natural nu poate avea același impact și efect ca un compus chimic sintetic, sinefrina prezintă efecte secundare mult mai scăzute, atât asupra sistemul nervos central pe care efedrina îl prăjește, dacă îmi permiteți să zic așa, cât și asupra sistemul cardiovascular, aritmii cardiace. Deși am spus că sinefrina nu este la fel de puternică precum efedrina ilegală și interzisă, totuși, are efecte foarte bune pe slăbit, creșterea ratei metabolice, ardere mai pronunțată a caloriilor, dar și ridicarea nivelului de energie. Deși dozele recomandate sunt între 4-30mg pe zi, am ales să folosim cea mai mare doză legală studiată până acum pe oameni, respectiv 54mg. Trebuie să recunosc, că e unul dintre ingredientele care-mi dă emoții, fiind un energizant și un stimulent deosebit de puternic și nu toată lumea reacționează pozitiv la stimulenți. Dar se știe deja că efectele asupra sănătății sunt scăzute pentru că o mulțime de medicamente împotriva răcelii folosesc sinefrină.


8. Alfa gliceril fosforil colină sau Alpha GPC – cea mai obișnuită utilizare a alfa gliceril fosforil colină este în scopul îmbunătățirii cognitive, fiind una dintre cele două forme de colină care poate ajunge la creier, deci pe scurt, un tip de colină bioabsorbabil si biodisponibil. Colina este un precursor al neurotransmițătorului acetilcolină – care crește memoria și funcții cognitive suplimentare cum ar fi capacitatea de învățare, concentrarea. Vei gândi mai rapid, vei găsi răspunsuri mai ușor, te vei putea concentra mai bine și astfel întreg antrenamentul tău va fi superior. Pentru ușurință, îi vom spune Alpha GPC și la fel ca în cazul tirozinei despre care am discutat deja sau EGCg si ginkgo biloba ce va urma să discutăm – este un produs cu efect asupra creierul, a sistemul nervos central SNC și cu efect nootropic. Pentru a înțelege cât de puternic este Alpha GPC...un studiu medical pe oameni a arătat că o mega doză de 400mg de 3 ori pe zi reduce semnificativ simptomele Alzheimer și asta spune multe sau aceeași doză a fost folosită să îmbunătățească semnificativ timpul de refacere și recuperare după atac vascular. Deci nu vorbim de un produs banal, obișnuit, despre care a auzit toată lumea, ci un produs destul de unic, folosit cu precădere doar în mediul universitar și academic. Pentru persoanele fără probleme atât de grave de sănătate, Alpha GPC este extrem de eficient în îmbunătățirea stării de spirit, a stării de bine și memoriei. Alpha-GPC susține în mod direct procesele mentale la nivel celular prin întărirea membranelor interioare ale celulelor, reaprovizionarea stratului exterior de fosfolipide și îmbunătățirea comunicării între celule. Un studiu de care noi sportivii suntem foarte interesati demonstrează că suplimentarea cu Alpha GPC face câteva schimbări și rezultate interesante: 14% mai multă putere la 45 minute de la administrarea de Alpha GPC, dar și creștere semnificativă a hormonului de creștere în urma antrenamentului. Doza recomandată este 150mg motiv pentru care am și avut dificultăți în a vă aduce acest produs, dar în final am reușit. Doza pe care o folosim noi este una imensă, de nu mai puțin de...600mg, de 4 ori doza recomandată persoanelor obișnuite, fără probleme speciale de sănătate.


9. Extract uscat de ceai verde sau EGCg - știm toți cât de celebrul este ceaiul verde și cât de sănătos este, dar eu vreau să vă prezint câteva aspecte mai specifice, mai precise, de ce există extras de ceai verde în 2.Strong bogat în EGCg. Ceaiul verde este folosit în principal ca stimulent, dar în același timp este plin de antioxidanți deosebit de sănătoși și utili și are chiar un efect de slăbire. Într-un studiu s-a observat că suplimentarea cu extract de ceai verde crește nivelurile de antioxidanți, dar și scade creatinkinaza, un indicator negativ al antrenamentului asupra mușchilor, dauna pe care o producem în timpul antrenamentului – deci recuperare mai bună. Alături de sinefrină EGCg va lucra să ne definească sau să ne mențină cu un procent scăzut de grăsime și asta, asta e foarte important. Orice lucru poate ține nivelul de grăsime depus pe corp la un procent scăzut, este complet si total de dorit și vânat. Doza recomandată este de 150-300mg, avem 300mg în 2.Strong, doza recomandată maximă.


10. Cofeina – de cofeină nu știu ce aș mai putea eu să spun nou, toată lumea știe ce e, ce face. În produsul nostru este prezentă pentru plus de energie, dar și pentru că merge în paralel și concomitent cu efectele sinefrinei de mai sus, dar și cu celălalte ingrediente. Cofeina are o capacitate ciudată de a bloca sau masca mai multe reacții chimice din creier, păcălind creierul să nu mai simtă starea de oboseală sau letargie. Cofeina de asemenea are un efect negativ asupra colinei din sânge, dar, aici intervine magic și rapid Alpha GPC, reglând rapid nivelul de colină. Prin combinarea acestor două ingrediente, cofeină și Alpha GPC, un efect de sinergie apare prin care concentrațiile de acetilcolină din neuroni sunt mult mai mari si vor asigura niveluri de intensitate ale antrenamentului deosebit de ridicate, pe scurt, un antrenament cum n-ați mai avut niciodată.


11. Ginkgo Biloba - este una dintre cele mai antice plante de pe Pământ, dar cel mai bătrân și vechi arbore – putând fi datat până la acum 270 milioane de ani, asta transformând ginkgo biloba într-un arbore unic, denumit popular arborele nemuritor. Frunzele acestui arbore conțin mai mult de 40 de componente active, flavonoidele și terpenoidele sunt antioxidanții responsabili de toate lucrurile bune pe care le-ați auzit despre ginkgo biloba. În preworkoutul nostru 2.Strong gingko biloba are în principal tot un rol de ajutor al creierului, ca și tirozina de exemplu. Are capacitatea de a îmbunătăți memoria, chiar și după o singură administrare, crescând capacitatea de memorare, atenția, concentrarea, aur pentru creier, putem spune. Cum s-a spus și în cazul tirozinei, primul care obosește în timpul antrenamentului este creierul, iar prin aceste produse nu facem decât să-l ținem în priză și activ mai mult timp, pentru a putea fi capabili să împingem antrenamentul mai departe și mai tare. Doza recomandată de ginkgo biloba este în general de 60-120mg, dar și de această dată, am ales să folosim o doză mai mare, 200mg.


12. Teanină – este un aminoacid regăsit mai ales în frunzele de Camellia sinensis sau cum le știe toată lumea...ceai verde și nu prea se găsește în alte alimente, decât foarte rar în anumite specii de ciuperci. Teanina a arătat în numeroase studii următoarele beneficii: capacitatea de a te concentra ridicată și nu aceea concentrare și energie ciudată pe care o ofera unele energizante. Chestia pe care o face teanina cel mai bine e că oferă o stare de bine, de liniște, pur și simplu calm în care te poti relaxa, să nu te mai stresezi inutil și să te poți concentra la ce te interesează cu adevărat. Vă puteți imagina de ce nefiind stresat, fiind de fapt relaxat, indiferent că e în timpul zilei obișnuite sau în timpul antrenamentului – e un lucru absolut benefic. Citind aceste rânduri despre relaxare, eliberare de stres și altele, probabil te gândești...dar de ce preworkout și nu înainte de somn? Eh, aici intervin studii medicale, căci noi aici la Vitabolic, iubim știința: sunt dovezi clare care arată că teanină luată preworkout, împreună cu cofeină, cresc concentrarea și măresc capacitatea de atenție, lucru ce te va ajuta să te cufunzi în antrenamentul tău, să-l împingi la maxim și să nu ai atenția furată de alte lucruri mai puțin importante. Pentru sportivi, e foarte important ca toată energia lor, fizică dar și psihică, să fie concentrată pe efortul depus, pe antrenament, nu la fel de fel de distrageri, orice fel de distragere, indiferent de ce formă, nu te va lăsa să-ți duci seria la maxim, la epuizare sau mai grav, te va deconecta și poate rezulta o accidentare. Teanina crește inclusiv timpul de reacție, lucru foarte important pentru cei ce ridică greutăți mari sau sprinteri. In concluzie, și teanina, ca multe alte ingrediente din acest preworkout, este un nootropic și lucrează în tandem, împreună cu toate celălalte ingrediente. Doza obișnuită de teanină este 100-200mg și evident, deja ne-am obișnuit, folosim doza maximă recomandată.


13. Vitamina B3 sau niacină și magneziu – despre magneziu am discutat și în articolul trecut despre super-creatina alcalină Vitabolic Krea-Bolic, de aceea, acum, vom discuta doar despre motivul pentru care magneziul se găsește în 2.Strong, în noul preworkout. În timpul producției de oxid nitric (componenta ce ne conferă noua o pompare monstruoasă în timpul antrenamentului) în organism, sunt necesare arginina și citrulina, ambele prezentate în produsul nostru. Aceasta se cheamă medical calea principală de creare a oxidului nitric, ce necesita formarea unor enzime speciale. Enzimele acestea pentru a apărea, au nevoie de niacină sau vitamina B3 și magneziu, doar în prezența lor această enzimă produce oxidul nitric sau pomparea. Deci și din nou, altă sinergie de efecte.

 După cum puteți observa, fiecare ingredient a fost ales cu un scop foarte specific și precis, fiecare ingredient lucrează mână în mână cu cel puțin un altul din acest produs sau chiar cu mai multe. Cofeina ajută teanina și se îmbunătățesc reciproc, taurina ține sub control palpitațiile posibile date de cofeină, iar Alpha GPC creste nivelul de acetilcolina din creier, niacina și magneziul ajută oxidul nitric, ce deja e produs de arginină și citrulină, nootropicele ne țin creierul relaxat, odihnit, concentrat și cu atenție mărită, toate ingredientele funcționează în paralel, ca o mașinărie perfectă, desăvârșită. Toate ingredientele se ajută între ele pentru a vă putea oferi un antrenament mai eficient, mai intens, mai lipsit de distrageri. Fiecare ingredient în parte are un scop precis și lucrează cu toate celelalte ingrediente în paralel, iar eu asta numesc perfecțiune. Dar preworkoutul 2.Strong nu se rezumă doar la asta, are inclusiv beneficii pe planul scăderii procentului de grăsime de pe corp, ca un bonus. Nu știu cum aș putea spune ce vreau să spun fără să pară că exagerez...sau mai rău că sunt îngâmfat, chiar nu știu cum...dar 2.Strong, este cu adevărat, bazat pe dovezi științifice și studii medicale, cel mai bun preworkout disponibil pe piață la ora actuală. Și v-am zis, e deosebit de ușor să te autoproclami în fel și chip, pe gură poți spune orice, atât timp cât nu ai spatele acoperit de argumente sau în cazul nostru, studii medicale și dovezi științifice, reprezintă zero barat. De aceea, fiecare ingredient ales de noi este ales special pe criteriul dovezi si fapte reale, în cantitătiile maxime permise de legi. Nu exagerez nici măcar cu 1% când spun cu onestitate că 2.Strong e cel mai bun preworkout. Fiecare e liber să-și aleagă fix ce produs dorește, trăim în democrație și libertate, dar înainte să puneți un produs în cos, faceți-vă un bine și comparați lista de ingrediente și dozele utilizate. E doar sfatul meu oferit cu maxim de prietenie și sinceritate. Nu veți reuși să găsiți un produs mai eficient, care să vă permită să împingeți antrenamentul la maxim, vă garantez.
 Aș mai avea de spus o singură chestie și am terminat. Am tot auzit păreri că produsul este scump. Vă rog să mă iertați, pentru a categorisi un produs ca fiind scump, pentru să ai un termin de comparație. Dacă luăm la întâmplare, orice alt preworkout de pe piață, veți vedea că au mai puține ingrediente și chiar și cele care există, sunt in doze mai mici. 2.Strong are 20 măsuri de 30g, măsuri imense, pentru că doar o măsura considerabilă poate ține tot ce ai nevoie. Nu o să dau nume, suntem prea eleganți, dar am verificat și eu oferta pieței și alte preworkouturi, să mă iertați, dar în comparație, sunt glume proaste. Doze mici, substanțe reale / eficiente / studiate puțin, produse cu măsuri de 7-8-9g, ca să simți ceva trebuie să consumi 3 deodată. În plus, chiar și dacă pentru bugetul vostru 2.Strong este prea scump, Ground Zero prima versiune este încă disponibilă și va fi mereu disponibilă. Ground Zero si-a dovedit deja, de atâtea sute și sute de ori, eficiența, rămâne un produs bun și accesibil ca preț.   Oricum pentru omul obișnuit, este mai mult decât arhisuficient și produsul potrivit. 2.Strong este un produs super-premium, ce se adresează unei game selecte de oameni, care nu se mulțumesc cu orice și mai ales cu puțin, este un produs super-premium care conține tot ce are nevoie un preworkout: componente pentru rezistență la antrenament, forță mărită, recuperare mai rapidă, atât musculară, cât și ca febră, concentrare, atenție, minte odihnită și ageră, brici cum se spune și bonus, te ajută să menții și procentul de grăsime corporală jos. Produsul atinge toate lucrurile pe care trebuie și o face, cum am mai spus, bazându-se pe studii medicale și dovezi științifice, nu vorbe goale. De asta, iarăși repet, 2.Strong este, cu siguranță, cel mai bun preworkout de pe piață.

Publicat în: 12.03.2019

Înapoi