Sunt culturistii impotenti ?!

  Primesc extrem de multe mesaje cu privire la “probleme” sau “curiozitati” referitoare la acest subiect.

     Pentru ca sexul este unul dintre pricipalele “rotite” ce fac lumea sa se invarta, astazi voi aborda unele dintre cele mai frecvent discutate "mituri" ce au “zguduit” lumea culturismului si fitness-ului inca de la inceputuri.
      Atunci cand vine vorba de viata sexuala, culturistii sunt asociati deseori cu impotenta, dimensiunile penisului sub medie si ejaculare precoce.

Sunt aceste stereotipuri reale? Ei bine si da si nu. :)

In ce conditii pot aparea probleme erectile ca si practicant al culturismului:

1.Daca esti culturist de performanta care foloseste steroizi sau substante ce au ca scop principal imbunatatirea performantelor sportive, mai devreme sau mai tarziu, exista sanse mari sa te “lovesti” de disfuctie erectila.

a) in perioada dupa un ciclu de steroizi(post-ciclu) atunci cand nivelele hormonale sunt scazute sau instabile
b) in perioadele in care se folosesc beta-blocante(clenbuterol), hormoni tiroidieni, efedrina (toate avand un efect anxiogen ce poate afecta performantele sexuale)
c) in functie de”noroc”, dupa prima administrare de testosteron sau derivati, sau dupa zeci de ani cu abuz si doze de hipodrom, productia proprie de testosteron se poate opri permanent si in cazul in care nu se foloseste un tratament de tip TRT(testosterone replacement therapy, injectii periodice cu testosteron) functiile sexuale si libidoul vor fi inexistente si veti fi mandrii posesori al unor aparate de urinat… si cam atat
d) in cazurile de abuz de steroizi sau hiper-reactii negative. tensiunea arteriala crescuta, impreuna cu depunerile de placa de pe artere si vase de sange pot duce la deteriorarea circulatiei de la nivelul penisului si in mod direct la disfunctie erectila 

2. Daca esti culturist care nu foloseste substante interzise dar te supra-antrenezi, tii o dieta foarte restrictiva, saraca in grasimi si calorii totale sau ai un procent foarte redus de grasime corporala

3. Daca treci printr-o perioada dificila d.p.d.v. emotional

De ce culturistii NU sunt impotenti:

1. In cazul culturistilor de performanta(cei ce folosesc substante dopante), in perioadele on-cycle, cand folosesc testosteron si derivati, ultilizatorii sunt chiar hiper-sexuali, in unele cazuri se destrama familii, din cauza compulsivitatii sexuale si caracterelor obsesive asociate cu dozele mari de testosteron existand chiar numeroase cazuri de priapism( erectie prelungita, dureroasa ce in general poate fi “oprita” doar prin eliminarea excesului de sange din penis prin aspiratie cu o seringa… SI IMPLICIT UN AC ! ! ! )

2. In cazul culturistilor care nu folosesc substante dopante, daca se afla intr-un interval de grasime corporala cuprins intre 12% si 18% si antrenamentele sunt executate in mod inteligent, cu perioade optime de recuperare, nu vor exista probleme sexuale de nici o natura, din contra, persoanele active si cu un procent de grasime corporala inscris in limitele mentionate, statistic au cea mai buna viata sexuala si cele mai bune performante sexuale, plus longevitate in ceea ce priveste activitatea sexuala.

Sunt culturistii slab “dotati” ?!

Asta este adevarat complet , toti culturistii au un penis de maxim 10cm in erectie datorita ridicatului de greutati si consumului de proteine, penisul se retrage in organism !

Acum ca toti burtosii complexati ca le fura sportivii femeile au parasit articolul cu zambetul pe buze, maxim satisfacuti de lectura, raspunsul este:

Toti culturistii sunt la fel de dotati genetic precum restul populatiei, marimea penisului este influentata GENETIC si poate scadea doar in cazul inutilizarii (deoarece fara irigatie frecventa si erectii rare penisul scade in dimensiuni) sau in cazul grasimii corporale, penisul poate fi cu pana la 80-90% mai scurt… da, ei bine, puteti manca atat de mult incat sa va ingropati “jucaria” in grasime.

Mitul asta a fost pornit fie din invidie fie datorita imaginilor din revistele gay cu culturisti(inclusiv Arnold a pozat in asa ceva), a caror penisuri par foarte mici prin comparatie cu coapsele gigantice. (in cazul in care ai coapsele de 70-80cm in circumferinta si un penis de 20cm va parea mic prin asociere)

Singurul organ care se atrofiaza in cazul utilizarii de steroizi, sunt testiculele, a caror functie este suprimata si pot ajunge pana la dimensiunea unor alune.

PS: In cazul utilizarii de steroizi, datorita cresterii efective de hemoglobina din sange si indirect chiar si a cantitatii totale sangvine, datorita imbunatatirii vascularizarii, circulatiei si tensiunii arteriale, chiar ar trebui sa existe procese de marire.  

Culturistii ejaculeaza precoce?!
Sunt doua versiuni:
1. In cazul culturistilor de performanta, cantitatile mari de testosteron din sange au fost direct asociate cu ejacularea prematura si cu hipersensibilizarea organelor sexuala, deci sportivii de performanta ce folosesc steroizi tind sa ejaculeze prematur sau sub media generala.

2. Aceasta regula nu se aplica in cazul culturistilor amatori amatori.

Deoarece in acest articol am discutat strict despre miturile legate de culturism in ceea ce priveste sexul trebuie sa abordez mai amanuntit topicul disfunctiei erectile si in urmatorul meu clip dat fiind ca mesajele legate de probleme de erectie depasesc ordinul zecilor.

Stiti cum sa suparati un culturist? Spuneti-le urmatorul banc:

”Stii cum e sa faci sex cu un culturist?
 Cum?
 Ca si cum ar cadea peste tine un dulap in 3 usi… cu o cheita mica, mica… :)))))”

By Aurelian T. Coroiu
Cod 20% reducere produsele Vitabolic: ATC-VTB

Publicat în: 31.07.2021

Înapoi