PRIVATE LABEL- ACEEASI PROTEINA 10 BRANDURI/PRETURI DIFERITE


N-ai aflat inca secretul firmelor independente si pline de bani?!  - PRIVATE LABELING

Ne invartim constant in jurul aceleiasi probleme atunci cand ne expunem oricarui tip de achizitii si anume faptul ca lipsa unei cunoasteri in profunzime a unui "teritoriu"/subiect ne face sa fiim vulnerabili in fata manipularilor grosolane din partea marilor firme din toate industriile. 
   Voi incepe cu un exemplu generic de manipulare al firmelor si anume cu cel al:
  Merelor din "Polonia"
 Un tir plin de mere romanesti, paraseste tara pentru export (merele romanesti avand un pret de aproximativ 2ron/kg, in functie de perioada anului), acelasi tir cu aceeasi marfa se intoarce in tara, cu mere din "Polonia"(de fapt aceleasi mere romanesti) acum pretul lor fiind de 4ron/kg. (legal nu puteau sa le vanda direct ca fiind mere din Polonia, dar scotand marfa in afara tarii evidenta este mai greu de tinut)
    In industria suplimentelor, datorita faptului ca marea majoritate a oamenilor nu cunosc notiunea de PRIVATE LABEL (eticheta sub marca personalizata) lasa loc enorm de interpretare iar oamenii ce detin informatii profita de ignoranta celorlalti si manipuleaza extrem de usor opinia pubilca.
  Ce este PRIVATE LABEL?
   Definitia o gasiti in descrierea articolului, insa va voi exemplifica practic cum functioneaza.
Luam exemplul proteinei ISO Ground Zero CFM Provon® 2 Kg with Stevia  pudra proteica gasita in interiorul cutiei de CFM PROVON este materie prima Glanbia.
GLANBIA este o firma/fabrica de suplimente, ce produce materia prima pentru numeroase firme de suplimente, printre care: Optimum Nutrition (ON), BSN, Isopure, Nutramino, ABB, thinkThin, Amazing Grass, Body & Fit and SlimFast. 
    Pe scurt toate firmele mai sus mentionate folosesc aceeasi pudra proteica sub propria lor denumire, daca la Vitabolic se numeste ISO Ground Zero , la Weider se numeste CFM Whey Protein cu siguranta vom gasi un echivalent cu nume diferit in cadrul fiecarei firme ce colaboreaza cu Glanbia.
    Firmele vor sa creeze iluzia diversitatii si sa justifice diferentele de pret ascunzand provenineta materiei prime. 
  De la Creatina Creapure la suplimentele pe baza de ulei de peste de la Superba, 99,99% din suplimentele de pe piata sunt PRIVATE LABEL (cumparate de la fabrici si lipite etichete cu brandu-l propriu peste, dand iluzia diversitatii si chiar calitatii)
    Firme mari deseori cumpara materie extrem de proasta schimband furnizorul fara sa anunte, acoperind carentele cu arome puternice si aditie artificiala de aminoacizi. 
    Desi materia prima este aceeasi, preturile sunt foarte diferite, cu ADAOSURI COMERCIALE URIASE in anumite cazuri.
  Avem astfel 10 firme ce vand acelasi tip de creatina spre exemplu cu adaosuri cuprinse intre 50-1000% (ex: 1kg creatina generica inregistreaza pret de cumparare de sub 4RON, 1kg de Creapure este undeva la de 10x mai scump, insa preturile de vanzare difera enorm de la firma, la firma)
  Aici intervine marea dilema: De la cine cumpar? Cine vinde si ce vinde?
   Transparenta firmelor de la care ne aprovizionam este extrem de importanta, iar firmele ce aleg sa dezvaluie de unde procura materia prima se expun atat analizarii cifrelor in ceea ce consta adaosul comercial cat si evaluarii calitatii produselor pe care le detin.
  Aici se poate face cel mai simplu diferenta intre firmele ce urmaresc strict profitul indiferent de calitate si firmele ce se respecta atat pe ele cat si clientii lor fara sa incerce sa ii minta si manipuleze.
 O alta mare problema ce este extrem de greu de demonstrat si verificat consta in diluarea produsului de baza cu substante necontrolate (ex generic: se incheie un parteneriat cu Creapure acestia furnizeaza materialele legale si materia prima, insa firma pentru a face economie si profit mai mare dilueaza sau inlocuieste creatina scumpa si calitativa cu cele ieftine din China sau Polonia) .

In link-urile de mai jos puteti gasi o parte din partenerii firmelor ce ofera un grad relativ de transparenta pentru anumite produse, restul ramanand sub semnul intrebarii.

https://www.creapure.com/en/partners/nutrition-partners


By Aurelian T. Coroiu
Cod 20% reducere produsele Vitabolic: ATC-VTB

Publicat în: 06.10.2019

Înapoi