BRAND-URI MARI, ȚEPE ȘI MAI MARI

Felicitari! Ai achizitionat un supliment al unui brand extrem de cunoscut, premiat, cu review-uri senzationale, insa acesta poate contine ingrediente de cea mai slaba calitate, de aceea firma de la care cumperi un supliment este irelevanta si doar ingredientele inscrise pe eticheta conteaza( si chiar si atunci avem multe firme de suplimente ce mint cu nerusinare, trecand produs in SUA atunci cand este facut in Polonia sau CFM/CMU pe etichete, fara ca vreodata acele ingrediente sa fi vazut ™ sau ®, insa aceea este alta poveste in care nu vom intra astazi si este de datoria politiei sa aduca in fata justitiei fraudele si infractiunile de genul)

Pentru a aprofunda povestea iti las un link catre INTRE MEGA-BRAND SI MEGA-TEAPA (Optimum Nutrition, BSN) (click pe scrisul subliniat)

Industria suplimentelor este una obscura in cel mai bun caz, reglementarile sunt deseori bazate strict pe a nu exista efecte secundare si a exista doar ingredientele inscrise pe eticheta in borcan/punga(desi si aici sunt N scandaluri) .
Continuand pe acest sir narativ, iti voi explica de ce un ingredient patentat(brevetat) este net superior si in viziunea mea singura alternativa valabila in cazul suplimentelor.

Ingrediente brevetate vs ingredientele generice

Ingrediente brevetate

Ingredientele brevetate sunt cele cu o marcă înregistrată și sunt protejate de brevetele SUA/EU s.a.m.d. Aceste ingrediente sunt susținute de o grămadă de cercetări clinice care susțin eficiența lor la saturarea nivelului de substanta din sânge și oferirea beneficiului dat sau a efectului pe care îl căutați.
Aceasta ar putea include o îmbunătățire a performanței, forței, masei musculare, concentrării, rezistenței la oboseală etc; în majoritatea cazurilor, doar ingredientele brevetate pot afirma și garanta acest lucru! Ingredientele brevetate trebuie să conțină, de asemenea, doza specifică listată, mai degrabă decât să fie subdozată, sau chiar jumătate din doza altor ingrediente generice.

Avantajele suplimentare includ, de asemenea:

Acestea sunt formulate și bazate pe cercetări științifice
Toate cercetările sunt efectuate la cel mai înalt standard, adesea folosind metode dublu-orb(mascate) care limitează orice prejudecăți sau manipulări ale datelor(cu grup de control, grup placebo, grup ce foloseste substata testata)
Au teste de asigurare continuă pentru a se certifica practic ca se ofera clientului calitatea produsului la cel mai înalt standard, fără substanțe dăunătoare și dozată corespunzător.
Fabricarea și prelucrarea se desfășoară la un standard excepțional de înalt, asigurându-se că toate ingredientele ajung la statia de fabricație fără risc de contaminare încrucișată sau orice afectare a calității. Acest lucru este important deoarece anumite suplimente trebuie păstrate la o anumită temperatură sau protejate de lumina soarelui, de exemplu.
Majoritatea cercetărilor și studiilor utilizează numai ingredientele brevetate cunoscute; deci, achiziționând produsele brevetate, știți că acesta este ingredientul exact utilizat în cercetare, mai degrabă decât un supliment generic care ar putea fi subdozat etc.

Ingredientele generice sunt un joc de ruleta ruseasca constant si niciodata nu stii exact ce cumperi

Nu au un standard de calitate(extrem de des firmele mari de suplimente pompeaza cifrele suplimentelor proteice spre exemplu cu creatina si alti aminoacizi ieftini, doar pentru a creste procentul concentratiei artificial)
Nu au un standard de puritate.
Nu au un standard al cantitatii de reziduri maxime.
Nu au un standard de concentratie, aceasta poate varia semnificativ fiind deseori subdozate.
Nu au un standard de depozitare.
Nu au un standard de transport.
Nu au un standard de reteta(astazi poti avea in borcan, proteina de cea mai inalta calitate si maine poti avea concentrat proteic bun de dat la porci).
Nu au standarde si au rareori controale in ceea priveste substantele toxice, interzise, dopante.
Nu au un standard de limitare a cantitatii de indulcitori si coloranti.
Verificarile sunt facute rar spre deloc si doar in cazul in care apar numeroase plangeri, afectiuni severe sau decese se sesizeaza autoritatile sa ia masuri.

O sa iau exemplul beta-alaninei CarnoSyn® folosita si de catre Vitabolic in Ground Zero 3XTREME folosind exact datele oferite de catre acestia si doar traducandu-le in limba romana

Ce este Β-alanina brevetată?

CarnoSyn este o beta-alanină dovedită științific și brevetată la nivel mondial. Printr-o serie de
cercetare și studii științifice, omul de știință Dr. Roger Harris a concluzionat că beta-alanina CarnoSyn
este cel mai bun mod de a crește nivelul de carnozină din organism, ducând la diferite beneficii pentru sănătate.
Utilizarea formei brevetate a beta-alaninei CarnoSyn a dus la progrese semnificative in tehnologia de performanta musculara.
. Au fost efectuate peste 55 de studii pentru a demonstra eficacitatea
beta-alaninei CarnoSyn
Ce este beta-alanina generică?
Beta-alanina generică nu este susținută de științe puternice și nici nu este protejată de înregistrarea mărcilor.
Semnificația beta-alaninei generice nu se potrivește cu cea a beta-alaninei brevetate. Generic
producătorii de beta-alanină susțin că produsele lor au aceeași identificare a structurii chimice,
puritatea și chiar beneficiul, totuși, nu este susținută de FDA(Food and Drug Administration, deci in mod direct este scoasa pe piata fara autorizatii pe piata Americana)
pentru procesul și puritatea sa; nici
susținută cu știință.

De ce Beta-Alanina brevetată este superioară Beta-Alaninei Generice?

Nu toată beta-alanina este creată la fel. Au fost investiți mulți ani și milioane de dolari in
cercetare științifică și control strict al calității, ceea ce a determinat CarnoSyn să devină singura beta-alanină care a obținut cu succes statutul de ingredient dietetic nou (NDI) alături de FDA și
care a realizat, de asemenea, auto-afirmarea certificarii GRAS(Generally Recognized as Safe) . Conținând ZERO
substanțe interzise, veți ști întotdeauna de unde provin ingredientele dvs. și că sunt în sigure
și eficiente.
Conform Train Magazine, siguranța suplimentului ar trebui să fie un factor decisiv atunci când se evaluează beta-alanina generică si cea brevetată:
„Pentru a asigura siguranța și eficacitatea, un supliment trebuie să fie certificat de catre autoritati (FDA), care are standarde foarte stricte pentru suplimentele sportive.
FDA necesită mărci de suplimente pentru a se asigura că produsele sunt sigure și legale înainte de a intra pe piață.
CarnoSyn este fabricat în cadrul unui proces strict de control al calității, care respectă actualele
reglementări privind bunele practici de fabricație aplicate de FDA și de alte state naționale și
agenții internaționale, pentru a fi atât sigure, cât și eficiente, conținând ZERO substanțe interzise.
Dacă doriți calitate, puritate și siguranță, atunci ar trebui să optați pentru suplimente care conțin un ingredient complet testat, de marcă, cum ar fi CarnoSyn.
Cu beta-alanina generică, nu există o cale reală de a știi că este sigur și eficient - sau că primești doza corectă ".

Am invatat de mici ca firma nu conteaza, ca nu ar trebui sa ne luam dupa aparente nici in cazul oamenilor, nici dupa copertile cartilor.
Hai sa citim si ingredientele suplimentelor si sa ajungem sa le “cunoastem”, ca pana la urma, o haina nu-ti poate distruge sanatatea (daca nu esti alergic la lana)

O mai stiti p-aia romaneasca? „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” cam asa si cu suplimentele.

by Aurelian T. Coroiu
Cod 20% reducere produsele Vitabolic: ATC-VTB

 

Publicat în: 18.10.2021

Înapoi