Proteina din China vs Proteina de cea mai inalta calitate: CUM FACEM DIFERENTA?
       Cum am mai specificat in articolele precedente, accesul aproape necenzurat si nelimitat la informatie are atat aspecte pozitive cat si negative, principalul factor negativ il reprezinta modul sau criteriile dupa care filtram informatia.
       Tot odata cu o abundenta pe toate planurile(MAGAZINE, PRODUSE, INFORMATIE), apar o gramada de TEPE de FAKE-uri si de MANIPULARI.
    In articolul despre BIODISPONIBILITATE explic importanta alegerii unui supliment, medicament, sau aliment calitativ, ce poate fi asimilat cu succes de catre organism. Tot in acel articol discut succint despre tipurile de filtrare ale proteinei si despre importanta acestui element in practica, lucru pe care il voi dezvolta si mai detaliat in postari viitoare.
     Ce se intampla in spatele ambalajelor stralucitoare, numelor "explozive" si marketingului agresiv? Simplu, absolut orice! Nu exista reguli apropo de ce materie prima sa folosesti in produsul tau, iar de acolo firmele cu singurul scop exclusiv de a avea profit speculeaza aceasta lipsa de obligatie si deseori ajungem sa consumam mizerii daunatoare pentru sanatate si buzunar :) 
   Un exemplu practic ar fi urmatorul:
 Firma X are un supliment proteic Y, pe care trece in mod fraudulos CFM fara trademark (CFM este o marca inregistrata Glanbia Nutritionals si doar cu mentionarea si obligarea ca materia prima sa fie asigurata de catre ei se poate face aceasta specificare legal), aceasta proteina poate fi o proteina obtinuta atat in Irlanda cat si in China (unde toate sursele alimentare sunt deosebit de poluate si deseori pline de metale grele si pesticide).
  Orice fel de materie prima ce nu provine de la o firma reputabila ce detine o marca inregistrata nu are un standard de calitate constant si nici certitudinea ca nu este daunator sau ca mereu cumparam aceeasi concentratie.
  Desi o analiza de laborator poate cataloga proteina respectiva la 90% concentratie, urmatorul lot poate fi total diferit si nereglementat. 
      Un exemplu super cunoscut Creatina Creapure (cunoscuta pentru puritatea ei si absenta metalelor grele) prin comparatie cu celelalte surse de Creatina generice de pe piata ce in urma analizelor au fost gasite cu cantitati mari de metale grele, in doze deja periculoase.
    Alte mizerii ce se fac in spatele cortinei, pentru ca o proteina generica sa atinga valori cat mai mari de concentratie ii sunt adaugati aminoacizi ieftini (creatina, taurina) facand astfel un imbalans al aminoacizilor consumati. 
   INDUSTRIA SUPLIMENTELOR NU ESTE REGLEMENTATA SI NICI TESTATA INDEAJUNS. NICI MACAR IN AMERICA. 
    Bagam in noi o gramada de lucruri toxice, ani in sir au fost descoperie suplimente proteice ce contineau doze mari de sare si Danabol (steroid oral) pentru a da iluzia de eficienta prin retentia masiva de apa, ani in sir au fost descoperite pre-antrenamente ce contineau ANFETAMINE (droguri)...          Arzatoare de grasimi ce contineau in mod ilegal bronhodilatatoare, beta-blocante si DNP...
      Toate acestea au fost retrase dupa ani de comercializare si decese suspecte.

Va las 3 exemple de produse cu materia prima de baza obtinuta de la firme reputabile cu marca inregistrata si 3 link-uri catre site-ul de unde provine materia prima pentru a putea vedea palpabil exemplele si diferentele:

PRODUSUL 1:
ISO Ground Zero CFM Provon® 2 Kg with Stevia 
FIRMA MATERIEI PRIME:
https://www.glanbianutritionals.com/en-au/provon_CFM

PRODUSUL 2:
Pure Creatine (Creapure®)
FIRMA MATERIEI PRIME:
https://www.creapure.com/

PRODUSUL 3:
NPI Pronativ® low lactose 2 Kg with Stevia
F
IRMA MATERIEI PRIME:
https://pronativ.com/

    Acest tip de manipulare a termenilor si folosire ilegala a anumitor termeni se aplica in cazul majoritatii suplimentelor.
  Multor suplimente li se schimba ingredientele din alcatuire, acestea fiind inlocuite fara specificare sau anunt public cu "echivalenti" doar cu numele, ce nu sunt biodisponibili si sunt exponential mai prosti. (ex: in cazul suplimentelor tip multimineral, din surse biodisponibile, gen chelatat, orotat etc. ajung sa se foloseasca oxizi, ce nu se asimileaza nici 4% din total

Daca noi cei ce practicam sportul asta de ani buni se intampla deseori sa nu avem habar de aceste elemente CHEIE ce ne pot afecta masiv sanatatea, sa nu mai zic ca spargem bani grei incercand sa fim sanatosi si obtinem exact contrariul. 
Personal chiar nu aveam habar pana sa fac putina cercetare ca suplimentele ajung atat de netestate si de nereglementate in mainile consumatorilor

By Aurelian T. Coroiu
Cod 20% reducere produsele Vitabolic: ATC-VTB

 

Publicat în: 29.09.2019

Înapoi