Suplimente folosite o scurta perioada, cu efecte pozitive permanente?!!

O operatie estetica, este o procedura extrem de invaziva, radicala si permanenta, are nevoie de interventii aditionale de-a lungul timpului.
Tatuajele care reprezinta o alegere si schimbare permanenta necesita retusari in ani, fiindca isi pierd culoarea si conturul perfect.
Chiar si operatiile ce implica adaugarea unui “inel gastric” in cazurile de obezitate morbida(sau persoanelor care vor sa slabeasca dar nu au vointa necesara sa tina o dieta), la randul lor devin ineficiente dupa o perioada, daca pacientul nu urmeaza un regim alimentar adecvat si nu face sport. ( cat de simplu ar fi sa se sara peste operatie si sa se treaca direct la urmatorii pasi? :D )

Citind cele de mai sus, credeti ca exista vreo pastila magica cu efect permanent pe care sa o iei
1 singura data si sa-ti schimbe radical viata si aspectul fizic(in bine)?!?!

In ultimele luni am primit in mod repetat intrebari de genul:
”Daca folosesc X supliment si dupa o perioada de timp incetez administrarea, sunt sustinute efectele sau nu?”
Logica din spatele raspunsului este destul de simpla si prin extrapolare absolut orice stimul pe care nu il aplici constant isi inceteaza actiunea:
-Daca nu mananci constant: slabesti.
-Daca nu te antrenezi constant pierzi masa musculara, forta, rezistenta.
-Daca nu inveti constant va fi din ce in ce mai dificil sa memorezi lucruri.

Acelasi principiu se aplica si in cazul suplimentelor, insa in situatia in care le folositi exact pentru scopul bine definit pentru care au fost create si anume pentru a “suplimenta”, chiar daca nu aveti o continuitate impecabila (mai sariti cate o zi ocazional peste administrare) efectul benefic nu va fi diminuat in mod sesizabil. Concomitent o parte din suplimente sunt stocate de catre organism, precum vitaminele, mineralele, creatina lucru ce face strictetea administrarii lor cu atat mai lejera atat ca si continuitate cat si ca temporizare a adminsitrarii. (fiind irelevant momentul cand le administrezi, avand 0 impact asupra performantei)

*** Mai detaliat suplimentele au rolurile de a servi ca si tampon in fata stresului oxidativ cauzat de antrenamentele dure, mancatului hipo sau hiper caloric si stresului cumulativ al vietii , de a acoperi carentele alimentare sau necesitatile nutritionale exponential mai mari, caracteristice unei vieti active, de a optimiza balanta hormonala si homeostaza organismului, de a imbunatati performantele sportive, concentrarea si de a aduce confort in rutina alimentara zilnica.

Intotdeauna suplimentele ar trebui sa fie ULTIMELE ELEMENTE DE LUAT IN CALCUL ATUNCI CAND VA APUCATI DE SPORT, bazele fiind:
1.O nutritie personalizata, calculata la punct si virgula.
2.O rutina de antrenament adaptata la experienta sportivului, avand ca fundatie incarcarea progresiva.
3.Odihna optimizata si cu baze solide in igiena somnului.

Dupa ce aveti absolut totul pus la punct, suplimentele pot incepe sa faca o diferenta semnificativa.

Este un nou trend pornit de utilizatorii de steroizi, iar aici nu discut de sportivii de performanta ci de oamenii a caror educatie sportiva are carente grave insa portretizeaza in GURU, ce promoveaza faptul ca suplimentele nu fac diferenta in viata unui sportiv, lucru extrem de eronat, ce cu atat mai mult in cazul celor care se dopeaza, poate avea efecte dezastruase. (ex: folosirea beta-blocantelor tip Clenbuterol fara a suplimenta cu Taurina si Potasiu poate duce inclusiv la infarct miocardic)

Precum am mentionat prin “efectele” mancarii si antrenamentului, efectul suplimentelor sau mai bine conturat al rutinei de suplimentare, are un rol cumulativ si anume, cu cat suplimentezi mai personalizat nevoilor tale, cu cat ai constanta in utilizarea suplimentelor, cu cat temporizarea anumitor suplimente este corecta si cu cat toate elementele rutinei tale totale sunt in sinergie cu atat progresul tau va vorbi de la sine.

Cu siguranta, nu ne putem astepta la miracole, nici de la cele mai puternice substante folosite in industria fitness-ului si anume steroizii.
Nici macar ei nu au un efect continuu, desi anumite schimbari facute asupra organismului sunt permanente chair dupa primul ciclu, daca se opreste administrarea, in cel mai scurt timp, o data cu iesirea lor completa din sistem apar si diferentele semnificative.
Iar ca o completare, fara a avea bazele specificate mai sus, inclusiv efectul pozitiv al steroizilor va fi unul dezamagitor insa cele adverse nu vor intarzia sa apara.

Stii borcanul cu pudra proteica de care tot tragi de 6 luni, luand-o doar in zilele de post si de sarbatori? Ei bine, borcanul ala o sa faca muschi inaintea ta.

By Aurelian T. Coroiu
Cod 20% reducere produsele Vitabolic: ATC-VTB

Publicat în: 08.02.2021

Înapoi