Articole

Creatina

Înapoi
CELE 10 REGULI “SFINTE” + 1 SECRET AL SĂNĂTĂȚII ARTICULAȚIILOR

26.05.2022

Mereu mi-am dorit un schelet de adamantium precum Wolverine sau macar un corp bionic, asemanator lui Arnold in Terminator, in schimb am capatat numeroase tendinite, o hernie de disc si o osteoartrita acromioclaviculara, CLOSE ENOUGH !

Bineinteles, eu am fost un ignorant primii jenant de multi ani petrecuti in sala, nu fiti ca mine.

Fie ca esti incepator sau avansat ceva te doare, daca nu te doare nimic, ceva nu faci bine, sau faci prea bine? CHIAR CREZI CA FACI PREA BINE, CAT DE EGOCENTRIC/A SA FII??!?!?!?

VITAMINA C - BANAL SAU EXTRAORDINAR?

22.05.2022


Descoperitorul ei a ajuns la vârsta de 93 de ani, într-o perioadă în care speranța medie de viață pentru bărbați era de aproximativ 40 de ani. ( puteți verifica: 1880s men’s life expectancy)

Este un nutrient esențial vieții.

Deși deficitul de Vitamina C este rar afectează până la 7% din populația SUA, deci cu atât mai mult în țări mai puțin dezvoltate.
Nici un organ nu face rezerve de Vitamina C ca funcție principală a sa, așa că organismul rămâne foarte repede fără această substanță dacă nu există un aport continuu care să fie absorbit prin sistemul digestiv. Eventual, se poate ajunge până la deces în cazul în care deficiența este neglijată.

Fumătorii ar trebui să aibă un aport crescut de vitamina C fată de restul populației.

Gătitul în vase de cupru distruge vitamina C.

DULCIURILE, DIETELE si ALIMENTELE DIETETICE, cum putem integra in rutina noastra ceva gustos fara sa ne afecteze performanta?

30.01.2022

CREMA TARTINABILA DE CIOCOLATA CU ALUNE / NUTELLA PROTEICA
BATOANE PROTEICE DELICIOASE
SIROP DE CIOCOLATA
OVAZ INSTANT CU AROMA DE CIOCOLATA
CREMA DE OREZ INSTANTA 
MIX INSTANT DE CLATITE PROTEICE 

Suna delicios, este delicios si toate pot fi sanatoase si integrate in dieta ORICUI, prin temporizare corecta si integrare in macronutrienti si calorii, desigur fara excese(poate doar pe bulk)

Suplimentele banale ce pot crește riscul de cancer cu până la 111%

05.01.2022

 Ingrediente banale ce pot crește riscul de cancer ENORM de mult, pe care ar putea sa le contina si stack-ul tau :)    

Articolul se bazează în mod ironic pe un studiu finanțat și pornit cu scopul de prevenire a cancerului, din  acest motiv este și atât de relevant, fiind facut pe peste 35000 de subiecti in conditii cu variabile foarte putine.

   Un studiu ce sustine lucrurile pe care le promovez de mai bine de jumatate de deceniu si care ar trebui sa fie inca un semnal de alarma, ca suplimentele pe care le folositi, fie sunt de inalta calitate si niciodata supradozate, oricat de bine suna ideea, ci trebuie gandite si structurate inteligent de o echipa de specialisti, in stiinta, nu marketing si vanzari.

  

BRAND-URI MARI, ȚEPE ȘI MAI MARI

18.10.2021

Diferenta dintre un supliment cu ingrediente patentate(brevetate) si un supliment cu ingrediente generice(aduse din China, Polonia

IN CAZUL SUPLIMENTELOR DISPONIBILE PE PIATA MONDIALA NU CONTEAZA CALITATEA, PURITATEA, EFICIENTA, CANTITATEA DE SUBSTANTA DIN PRODUS, EL VA TRECE VERIFICARILE SI VA PRIMI APROBARI O DATA CE NU PREZINTA EFECTE ADVERSE IMEDIATE SAU RECUNOSCUTE SI NU CONTINE SUBSTANTE TOXICE CUNOSCUTE SAU DOPANTE.

Pentru a aprofunda povestea iti las un link catre INTRE MEGA-BRAND SI MEGA-TEAPA (Optimum Nutrition, BSN) in interiorul articolului.

PEAK WEEK - CELE 10 ZILE DINAINTEA UNUI CONCURS DE CULTURISM - ABORDARE 100% STIINTIFICA

19.06.2021

De departe cel mai stiintific si mai amanuntit ghid pentru "peak week" tradus in limba romana pe care il veti gasi. Totul pus intr-un limbaj cat mai simplu si explicat pe intelesul tuturor. 

Cantitatile de carbohidrati, diuretice, antrenament, sodiu, potasiu, cantitatea de apa

Acest articol conține cinci părți:

1. Descarcarea totală și incarcarea glicogenului

2. Manipularea sodiului

3. Hidratarea corespunzatoare

4. Cum sa combinam totul: pregatirea pentru concurs

5. Un exemplu - Pregătirea concursului meu actual! (INCLUSIV ANTRENAMENT)


Aflați cum să combinati toate elementele pentru a obtine cea mai masiva, definita si voluminoasa forma a voastra! In acest articol veti gasi exact ceea ce am făcut pentru a mă pregăti pentru MuscleMania World.

Francesco Casillo"

Suplimente folosite o scurta perioada, cu efecte pozitive permanente?!!

08.02.2021

"In ultimele luni am primit in mod repetat intrebari de genul:

Daca folosesc X supliment si dupa o perioada de timp incetez administrarea, sunt sustinute efectele sau nu?”

In articolul de mai jos raspund cat se poate de detaliat la aceasta intrebare.